onsdag den 26. oktober 2011

Elefanterne

"Glad" kan vist ikke dække, hvad jeg blev, da jeg som en del af et bytte (eller som tak for et bytte?) af Mette fik dette stykke stof:


Tidligere har jeg skrevet, at jeg havde et sengesæt med de brune elefanter, da jeg var lille. Jeg var ekstremt glad for dem, og faktisk blev jeg ved med at bruge min flade babypude efter jeg havde skiftet til stor pude, så jeg kunne blive ved med at bruge elefanterne, og pudebetrækket blev slidt op. Jeg kan huske, at vi brugte det som pudseklud.
Desværre har min mor ikke længere dynebetrækket. Jeg har også spurgt hendes bedste veninde, om hun havde elefanterne til sine børn, og det havde hun! Hun havde de orange og vist også de brune, men hun gemmer heller ikke. :(

Her et billede af mig fra 1976. Aldrig har jeg siden været så hip som her med elefanter og "Nutty"-print:

tirsdag den 18. oktober 2011

Dekoplus

Et af mine stofstykker, som jeg sætter mest pris på, købte jeg, da jeg først begyndte at samle på stof for 5 år siden. Siden har jeg taget det frem og kigget på det mange gange, men intet sy-projekt er endnu dømt værdigt til at sætte saksen i det. Det er fra det anerkendte Hollandske firma Dekoplus, der i 60'erne og 70'erne producerede stof med de flotteste prints:
Hvis man klikker på billedet, kan man bedre se hele herligheden.
Jeg har andet stof, som jeg tænker måske er produceret af Dekoplus, men fordi kanten ikke længere er på stoffet, kan jeg ikke be- eller afkræfte det.

For nyligt fik jeg, som tidligere skrevet, dette andet fine print fra dem. Jeg kender det ellers kun med den røde baggrund, så jeg er meget interesseret i at høre, om det mon findes i andre farvekombinationer?
(Opdatering d. 20/10 - Fundet, se her: Grønt gardin. Mon det også findes i gul?):

fredag den 14. oktober 2011

Og så lige årsagen...

til, at jeg ikke får syet noget for tiden, men bare køber stof: Lillebror Otto

Nyt stof i september II

Nye smølfer. Det er et anderledes og større print, end det jeg købte i 2007 og brugte til veste og hagesmække. Også et amerikansk lagen fra 1980'erne:

Voksenbetræk fra Tyskland. Det skal nok blive til en halv side af et babybetræk:

Juniorbetræk med katte fra Tyskland. Viggo har straks lagt beslag på dem:

Et tysk børnegardin (der er nok til at sælge af): Farverne er virkelig flotte stadigvæk:

Dekoplusstof syet meget dårligt sammen til et dynebetræk. Jeg har kun set det med rød baggrund før, så jeg gætter på, det er en sjælden farvekombination (selv i rød er det vel rimelig sjældent):

En stofpakke fra Trendsales. Det eneste, jeg havde i forvejen, er de orange fugle, sandmanden og de røde hjerter:

Tyske katte. Bare ganske små stykker af de lyserøde og hvide:

Større stykker af de blå og grønne. Jeg drømmer om et helt baby- eller juniorbetræk med de blå til lille Otto:

Fantastisk print på en juniordyne:
Et stykke af et dynebetræk med køer og ænder købt på Trendsales:
Endnu et tysk juniorsengesæt. Jeg skulle nok lige have strøget det, inden det blev fotograferet. Viggo syntes, det var fint og måtte lige rulle det stramt sammen og derefter folde rullen (han ruller alt sammen for tiden):

Gult Miffy (af Dick Bruna)-gardin. Helt ubrugt og uvasket, så det ligger til vask i en stak i kælderen. Billede må komme en anden dag.

Bambi-lagen. Farverne er desværre ikke så gode, som det lader til på billedet:

Og så to som jeg har glemt at tage billeder af. Derfor billeder fra nettet.
Mainzelmännchen (de små mænd fra ZDF):
Juniorbetræk med bondegårdsmotiv. Hvad er det med tyskerne og deres flonnelsengetøj??:

mandag den 10. oktober 2011

Vinterhue blev til efterårshue

En Elsebeth Gynther-vinterhue til Viggo i str. 56 fra "Børnetøj du selv kan sy 5-12 år". Da 56 er den andenstørste størrelse, må det ca. svare til 10 år? Men alligevel sad den helt tæt til Viggos hoved, og han er altså kun lige fyldt 5 år!
Jeg valgte så at lade være med at fore den, så den er blevet brugt som efterårshue, og jeg har købt fløjl til en vinterudgave i str. 58! Han må være meget klog med det kæmpe kranie!
Mørke aftenbilleder af huen efter brug en weekend, hvor haven blev gravet op for at lægge el-ledninger til havelamper, og Viggo var en stor hjælp. Men heldigvis skjuler det dårlige lys alle jordpletterne:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...